По чому видно класну аніму ?
Як на мене, в першу чергу по тому, шо вона «торкає». А якшо після перегляду виникає відчуття, ніби не стало когось близького – о да, це точно воно.
..Мені кажецця, шо все це можна сказати про «Кобато», яке я добив нині.
Шо ж в ній такого прикольного ? Розбираєм по пунктам.
Перше, що мабуть треба сказати – це Кламп. Ніяких провалів в рисовці (навіть на задніх планах), чудова деталізація, класична фірмова «стрункість» і прекрасна розробка типажів (Власне як і в майже кожній своїй роботі – кламп є Кламп).
Друге -- це абсолютно шикарні фортепіанні теми. Тільки ф-но і нічого лишнього – «краса в простоті», так кажуть про подібне. Як будете дивитись, прислухайтесь, зараз рідко трапляється шось настільки рульне.
Третє це сам типаж ГГ – завжди дивуюсь, як їм все ще вдається зробити шось небаянне.
Четверте це «старі знайомі» з «всесвіту клампа», свого роду приємні «бонуси» постійним клієнтам. Синя псина казала, шо якшо є світ богів, демонів і духів, то мабуть є і інші світи. Знаємо, шо вона мала на увазі ). Ну і звичайно шо дівчинку видно не за кольором, а за красою – да, да, да… ))
З мінусів мабуть варто назвати початкову розкачку троха «не в тому напрямку» : спочатку може здатися, шо це мульт для дітей -- Ан нє, під кінець пішли соплі про любов, причому дуже якісні.
Кінець зворушливий і щасливий, як і годицця для подібних речей. Ну, Як то кажецця, «стартуєм помалу, фінішуєм – вітер в вухах» )
..Кароче шоб дальше сильно не наспойлити – можна дивитися, причому сміло (особливо дівчатам).
П.С. Я вже колись це казав, але дивіться оупенінг і про аніму все стане ясно і без многабукаф..